Marosi Dávid újra versenytempóban motorozik!

Nagyon lassan ugyan, de végre meggyógyulni látszik Dávid sérült bokája.
Az elmúlt két hétben már motoros edzéseket tudott végezni Dávid az erőnléti edzések mellett, és úgy érezte, végre visszatérhet a bajnokságba. De hogy mit bír a sérült boka, csak versenykörülmények között derülhetett ki.
Ezért a hétvégén az OXXO Energy Drink pilótája elindult a Dél-Mx Kupán, hogy még a Nyáregyházi bajnoki forduló előtt kiderüljön, érdemes e újra ringbe szállni a bajnoki pontokért.

Az első futamban jól rajtolt Dávid, negyediknek fordult, majd néhány körön belül átvette a vezetést. A sérülés miatti edzéshiány a verseny vége felé megmutatkozott, mert Dávid karja kezdett elfáradni, emiatt lelassult az OXXO pilótája. A második helyen motorozó versenyző utolérte, s bár Dávid próbálta tartani első helyét, az utolsó körökben teljesen bedurrant a karja, így végül megelőzték, és második helyen végzett.A következő futamban technikai problémái akadtak Marosi Dávidnak, már a rajtgépben lefulladt a motorja, de sikerült gyorsan újra indítania, és jól is rajtolt, harmadiknak fordult. Éppen kezdte felvenni a tempót az előtte haladókkal, amikor újra lefulladt a motor, s mire be tudta indítani Dávid, ketten is elmentek mellette. A futam második felében már nagyon poros volt a pálya, Dávid emiatt többször is majdnem elesett, így nem látta értelmét kockáztatni, maradt kategóriájának harmadik helyén.
A lényeg Dávid számára, hogy a lába jól bírta a versenytempót, így rajthoz állhat a következő bajnoki futamon, Nyáregyházán. A kondíciója még nem a régi, úgyhogy a héten azon fog dolgozni, hogy minél előbb visszanyerje a sérülés előtti formáját, sok motoros edzése lesz, és az OXXO Energy Drink pilótája bízik benne, hogy a szezon hátralevő részében már elkerülik a sérülések.